Allt från en enda källa

Varför är det så viktigt att allt i värmepumpsystem görs ”från en enda källa”?

Installation av värmesystem utförs traditionellt av installationsföretag.
Vid planering och installation av ett värmepumpsystem krävs kunskap inom geologi, vattenlag, installationsteknik, elektroteknik och kylteknik.
Först måste genomförbarheten för olika typer av system (grundvatten, djupprober, ytuppsamlare, osv) kontrolleras och den bästa möjliga modellen måste utarbetas för varje kund.

I det andra steget måste vattentillståndstillståndet erhållas (om detta är nödvändigt på anläggningens plats och för typen av anläggning). ”Normala” rörmokare har ofta inte tillräcklig specialistkunskap för att kunna skapa så omfattande dokument, varför denna aktivitet ofta förmedlas till dyra externa geologer (som inte är inblandade i systemplaneringen).

Den efterföljande installationen och justeringen skiljer sig också avsevärt från gammaldags värmesystem som olje- och gasuppvärmning. Detta kräver en hel del teknisk kunskap så att systemet sedan fungerar effektivt.

Föreningen av dessa olika områden är ofta ett hinder för ”normala” installatörer – geologin bedöms av en extern geolog, systemplaneringen och konstruktionen övertas av installatören, justeringen och kundutbildningen görs av värmepumpstillverkaren.
Ingen av de berörda företagen har dock detaljerad kunskap inom alla områden, vilket under vissa omständigheter kan göra systemet mycket ineffektivt och kunden måste ringa många om det finns frågor om systemet.
Ett företag som specialiserat sig på detta ämne kombinerar alla dessa discipliner under ett tak. Detta garanterar en utmärkt och långvarig kvalitet från planering till godkännande av vattenlag och installation av systemet till tjänsten.

En annan fördel med ett specialiserat företag är möjligheten att kombinera värmepumpar, ventilation och solcellssystem när det gäller deras funktionalitet (konstruktion av ventilations- och solcellssystem kräver en hög nivå av specialistkunskap, så kombinationen är ännu mer krävande).

När du beställer hos ett specialiserat företag kan du med säkerhet lita på att få ett effektivt och hållbart system.

Kontakta oss som dina experter på värmepump i Stockholm!